Ontdek Groningen op een bijzondere manier

Ga op echte ontdekkingsreis! Ga gezellig een dagje met de auto op pad met routeboek op schoot en zo de mooiste plekjes en verhalen van Groningen op een bijzondere manier ontdekken. De autopuzzeltochten zijn geschikt voor iedere leeftijd. Mensen met interesse in natuur, cultuur-historie, architectuur komen worden flink verwend met deze autopuzzeltochten. De tochten zijn zeker ook geschikt voor het hele gezin. Ga genieten, nieuwe plekken ontdekken, veel te weten komen over een gebied en bijzondere plekjes, puzzelen en maak kans om mooie prijzen te winnen.

Zeker nu de zomer lonkt, én we mogen weer! Naar een museum, galerie, speeltuin, terrasje pakken. Daar hebben we met z'n allen lang op gewacht. De autopuzzeltochten worden nu nog interessanter en leuker. We geven je nl. tal van tips waar je tijdens de tocht onderweg een bezoekje kunt brengen. De lokale ondernemers langs de route zullen je van harte welkom heten.

LocalGroningen heeft een serie verrassende en uitdagende auto-puzzelritten ontwikkeld. Daar komen er binnenkort nog enkele bij, omdat er in de gehele provincie nog zoveel meer te zien is. De autoritten kunnen geboekt worden op meerdere dagen in de week en in de weekenden!

Een volledig verzorgde autopuzzelrit

De puzzeltocht bestaat uit een compleet pakket met een uitgebreide routebeschrijving, achtergrondinformatie over het gebied waar je gaat rijden, tal van interessante weetjes en informatie over de verschillende locaties waar de route langs gaat. Een heuse autobingo, met foto's van objecten onderweg, zet alle deelnemers op scherp en zorgt ervoor dat je niets mist. Voor kinderen op de achterbank zijn er - als extra's - leuke puzzelvragen op te lossen.

Puzzelen en prijzen winnen!

Een mooie rit maken is al leuk; het wordt natuurlijk nog veel leuker als je mee doet en kans kan maken op leuke prijzen! Het routeboek bevat naast veel informatie daarom ook allerlei vragen. Sommige vragen zijn eenvoudig, sommigen vergen denkwerk en soms moet je (ter plekke of op internet) zoeken naar het antwoord.

Wil jij een super leuk uitje én ook meedingen naar leuke prijzen die we regelmatig gaan verloten, kies dan zo'n bijzondere autopuzzelrit.
Ongeveer iedere twee maanden is er een verrassende prijzenpot met moois of lekkers of iets heel bijzonders uit de regio van de eigen lokale ondernemers.

Kies je autopuzzelrit Groningen

Kies de magie, macht en pracht van de route Hogeland, of ontdek de groene, slingerende én langgerekte weggetjes van het zuidelijk Westerkwartier. NIEUW: Laat je verrassen in de schatkamer Midden-Groningen!

 • Route Hogeland: ca. 72 km. Van kleinste huisjes tot de mooiste dorpen, eeuwenoude verhalen over kerken, kloosters, borgen en rijke boerenfamilies. Ervaar de vervlogen en mystieke jaren op het weidse land. Meer weten? Klik hier
 • Route Zuidelijk Westerkwartier: ca. 65 km. De route vertelt hoe dit gebied door de eeuwen heen ontwikkeld is, met de vele lange kavels, waterlopen, bosschages, mooie dorpjes, oude kerkjes en landgoederen. Meer weten? Klik hier.
 • Route Midden-Groningen: ca. 63 km. Verrassend, veelkleurig, vintage en veerkrachtig. De route verbindt de historie met het heden en de toekomst en vertelt veel over de Groningse identiteit. Meer weten? Klik hier
Kies je autopuzzelrit Groningen

Autopuzzelrit diverse pakketten mogelijk: basis, basis-plus of een luxe-pakket

 • basispakket voor één auto: incl. routeboek, vragen, puzzels en autobingo;
 • basispakket-plus: start de route goed met koffie/thee, lekkernij op het terras van de startlocatie (niet voor iedere route beschikbaar)
 • luxe-pakket bestaat uit het basispakket + lunchpakket en diverse versnaperingen onderweg;

Op bijzondere momenten bieden de deelnemende locaties leuke acties aan. Dit wordt vermeldt op de routepagina's en via social media.

Autopuzzelrit diverse pakketten mogelijk: basis, basis-plus of een luxe-pakket

Steun de lokale ondernemer!

De lokale ondernemers hebben het vanaf maart 2020 bijzonder zwaar gehad, en kunnen alle steun gebruiken, om er weer bovenop te komen. Dat is direct de drijfveer én kracht van LocalGroningen: we zoeken actief de samenwerking met de kleinere, lokale ondernemer en organisaties in de regio, denk aan horeca, kleine musea, galeries, streekwinkels, parken, zorgboerderijen enz enz.

Het mes van LocalGroningen snijdt zo aan meerdere kanten tegelijk: we zetten Groningen op een bijzondere manier op de kaart, iedere routerijder is een potentiële klant voor de bedrijven langs de route, én gezamenlijk bouwen we aan een gezonde toekomst voor de vele kleinere bedrijven.

De start- en finishlocaties van de verschillende routes zijn ieder voor zich bijzondere locaties. De mensen van deze locaties kunnen je ook met veel trots vertellen over het eigen bedrijf en over het bijzondere van de eigen regio. Vraag ze er gerust naar.

Steun de lokale ondernemer!

Kies hieronder je autopuzzeltocht

 • route Hogeland
 • route Zuidelijk Westerkwartier
 • route Zuidelijk Westerkwartier - kinderversie (binnenkort beschikbaar)
 • route Midden-Groningen
 • route Friesland-Groningen-Lauwersmeer (binnenkort beschikbaar)
 • route Oldambt-Graanrepubliek (binnenkort beschikbaar)
 • route Het Andere Friesland (binnenkort beschikbaar)
 • route Schildmeer-Fivelgo-Appingedam (binnenkort beschikbaar)

Veel plezier!