LocalGroningen.nl biedt kleinere ondernemer een podium

Een half jaar geleden is het nieuwe initiatief LocalGroningen.nl gestart vanuit Stro-Hotel Hayema Heerd en Wil Hoogeboom. Het lokale online platform waarmee kleinere ondernemers en organisaties in de recreatie- en toerismebranche in Groningen zich beter kunnen profileren. In deze eerste nieuwsbrief van LocalGroningen.nl geven we je een korte terugblik (van de stappen die zijn gezet) én een vooruitblik.

LocalGroningen.nl biedt kleinere ondernemer een podium
LocalGroningen.nl biedt kleinere ondernemer een podium

Waarom dit initiatief?

De directe aanleiding was de coronacrisis, die dit voorjaar in volle omvang het leven ontregelde. De tweede motivatie: de relatieve onbekendheid van de kleinschalige ondernemer in de recreatiesector. En het feit dat Groningen al jarenlang onbekend en onbemind is bij toeristen.

Momenteel is Corona nog steeds van grote invloed op de economie en de (kleine) ondernemer, en dat zal ook nog wel een tijdje duren. Eerst de onzekerheid, daarna de grote toestroom van toeristen die in Nederland vakantie vierden en Groningen ontdekten. Door deze situatie wordt duidelijk dat reizen en toerisme een grote verandering zullen doormaken. Het bijzondere en kleinschalige aanbod in Groningen zou wel eens sterker uit de crisis kunnen komen!

Deze nieuwe tijd dwingt ons tot gezamenlijk herbezinnen. Een ding is zeker: deze crisis tackle je niet alleen, samen staan we sterker en kunnen we het verschil maken. Dat is onze drijfveer achter het platform. Samen lukt het ons om de sector levendig en gezond te houden.

Waar staat LocalGroningen.nl voor?

Dit voorjaar zijn we gestart met een snelle kortetermijnactie om via het platform actief waardebonnen te verkopen en bijzondere acties te delen. De reden: met elkaar in korte tijd nog iets van omzet te kunnen genereren. Dit idee snel van de grond te krijgen inclusief noodzakelijke financiering bleek taaier te zijn dan gedacht. De sluiting van horeca en recreatie is in juni opgeheven. Het ongekend hoog aantal bezoekers dat onze provincie heeft bezocht deze zomer, heeft gelukkig nog voor redelijke omzet gezorgd.

LocalGroningen.nl is ook opgericht ter versterking van de samenwerking tussen ondernemers in de recreatiesector, gericht op de lange termijn. Dit biedt naast het presenteren van je bedrijf/organisatie en de verkoop van waardebonnen veel meer mogelijkheden.

Het platform biedt meer mogelijkheden!

  • Arrangementen: het aanbieden van bijzondere arrangementen en reizen samen met collega-ondernemers, die ook direct geboekt kunnen worden. Momenteel zijn we druk bezig de eerste gezamenlijke arrangementen samen te stellen;
  • De Online reisassistent: voor de zoekende toerist die nog niet bekend is met de pracht van de Groninger Ommelanden. De toerist die weg wil van de massa en juist de bijzondere adresjes wil gaan ontdekken;
  • Beschikbaarheid tonen: duidelijkheid verschaffen: waar is nog een B&B, campingplaats of bed beschikbaar? Dit was de afgelopen zomer een veel voorkomende vraag. Via LocalGroningen.nl zijn inmiddels al meerdere zoekende toeristen adequaat doorverwezen naar collega's;
  • Een Online magazine: waarin we LocalGroningen-deelnemers in de schijnwerpers zetten en waarin we bijzondere verhalen, filmpjes en anekdotes van bezoekers gaan delen. Toeristen waarderen deze lokale verhalen;
  • Vloggers/Bloggers ruimte bieden voor het delen van een post;
  • Links delen: naar andere activiteiten, websites, etc.;
  • En meer: zoals het plaatsen van prijsvragen en bijzondere acties.

We willen ook samen lokale en regionale projecten starten om onze eigen inwoners en de toeristen van daarbuiten op een aantrekkelijke manier te laten kennismaken met al het bijzondere uit de regio. De eerste projecten staan al in de startblokken: de donkere-dagen-puzzelrondritten en een drive-walk-through voor het afhalen van heerlijke maaltijden met louter streekproducten. Hierover hoor je binnenkort meer. Ook de website is nog volop in ontwikkeling: aan de teksten en de techniek wordt nog hard gewerkt om het zo mooi en functioneel mogelijk te maken.

Kortom

LocalGroningen.nl is dus veel meer dan alleen het exploiteren van een online website. Ons doel is bijdragen aan constructieve samenwerkingsverbanden in de regio, waarbij alle spelers elkaars deel gunnen. Corona leert ons dat we elkaar nodig hebben. Voor de toerist biedt LocalGroningen.nl - naast veel informatie en inspiratie - ook actieve service bij het boeken van en het zoeken naar een bijzondere vakantie, een thema-arrangement of een heerlijk weekendje weg in de Groninger Ommelanden.

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Mail ons: info@localgroningen.nl of bel ons: 050- 40 309 30 of 06- 412 612 30. Dat stellen we zeer op prijs.

LocalGroningen.nl biedt kleinere ondernemer een podium
LocalGroningen.nl biedt kleinere ondernemer een podium